PC Help

 Към заглавната страница на PC HelpТърсене


Екипът

    

Fonmaniac

О.з. мл. лейтенант инж. Благомир Петров (fonmaniac@dir.bg) е икономист-счетоводител (ФСГ-София) и магистър по информационни и управляващи технологии (ХТМУ-София). Работил е като системен администратор на катедра “АП” в ХТМУ-София и системна поддръжка в същия университет. Има опит с изграждането и поддръжката на локални мрежи. Автор на статии за PC Help и сп. "Gamers’ Workshop", работи и като маркетингов специалист към списанието. От 1995 г. до момента работи като консултант на свободна практика по въпроси, свързани с компютърна техника, хардуерна и софтуерна поддръжка, изграждане и настройка на мрежи. През пролетта на 1998 г. изгражда LAN за отдела по сигурността на НЗОК, инсталиране и настройка на софтуера за охрана, видео наблюдение, връзка към UNIX сървър; обучава персонала. В момента е ръководител екип в международен проект за стандартизация в областта на обмена на данни и електронната търговия в мебелната индустрия по Пета рамкова програма на Европейския съюз. Той е и съдружник във фирма “БГсервиз” ООД, занимаваща се с компютърна поддръжка (софтуер и хардуер), проектиране и изграждане на мрежи, IT консултации, web дизайн и предпечат, обучение на персонал.

Владее английски и руски език, а от програмните езици -  Pascal, C, основи на Java и PHP, Concept (език за програмиране на PLC контролери по стандарта IEC 1131-3), HTML. От операционните системи владее DOS, Windows от версия 3.1 до ME, WindowsNT, 2000, XP и основи на Linux. Умее да работи с AutoCAD, PhotoShop, Matlab, MS Word, Excel, Access, FrontPage.

Спорт: понастоящем тренира Wing Tsun, занимавал се е с шах, карате, баскетбол, планинско колоездене. Интересува се от почти всякакви компютърни игри, но за съжаление в момента няма много време да играе.

Назад


Webmaster